Ahogyan sejteni lehetett, még Szabyestnek áll feljebb

Az évad második kizárása Szabyestre esett, a "Szerelem kell" című versenydalát már előadta nyilvánosság előtt nyáron, a szabályzat pedig ennél világosabban már ki se mondhatná, hogy azt csak szeptember 1. után lehet bemutatni. Az egész fiaskó úgy kezdődött, hogy valaki rátalált a neten egy júliusban feltöltött videóra, amin Szabyest előadja a dalt egy bárban. A videó hamar elkezdett terjedni Eurovíziós körökben, a verseny rajongóinak pedig nem kellett messzire menniük, hogy még több bizonyítékot találjanak a szabálytalanságra, amiket Szabyest vagy a menedzsmentje (egyáltalán van olyan neki? ha van, akkor rémamatőr) módszeresen törölgetni kezdett mindenhonnan. A rajongók az MTVA közönségszolgálatán keresztül hívták fel a készítők figyelmét az incidensre, a műsorszolgáltató pedig profin kezelte a helyzetet: fenntartotta a rajongókkal a kommunikációt és nem elégedett meg nem egyértelmű bizonyítékokkal, de amikor megkapta a videofelvételt (ami ugye végleg igazolta a rajongókat), akkor kizárta Szabyestet a versenyből. A közösségi média-celebnek a közösségi média lett a veszte. Persze sose jó a káosz, főleg nem kezdés előtt másfél héttel, de senki sem veheti el más előadóktól a lehetőséget, ha nem érdemli meg. Szabyest szabálytalankodott, így nem érdemelte meg.

Na de ő ezt nem fogja fel. Ma a tízévesek egybites bálványa Facebookon kapcsolta magát élőben és elmondta a tutit. [hegedűszó a háttérben]

  • Őt mindenki rosszindulatból jelentgette.
  • Az emberek print screent használtak, PRINT SCREENT!!!
  • Nincs bizonyíték, mert nincs videó sem.
  • De a videó amúgy sem elérhető már.
  • Meg nem is a "Szerelem kell"-t adta elő.
  • A Dal stábja flegma és lenézte őt.
  • Életképtelen tehetségkutatósokkal van tele a műsor.

De ami a legjobb:

  • Ő már amúgy is szeretett volna kilépni.

Persze most savazhatnám tovább ezt a szerencsétlent, de minek? Foglalkozzunk a profi előadókkal, akik tudnak játszani a szabályok szerint és még jó dalokat is énekelnek.