Vénkisasszony pop és dübörgő metál A Dal második válogatójában

Csúnyán beleestem a szokásos januári influenzámba, ezért kések a második válogató szétszedésével, de őszintén szólva tényleg nem tudok sokat írni a szombaton látottakról-hallottakról. Nyílt titok, hogy az idei mezőny A Dal történelmének leggyengébbje, nagyon durván jellegtelen és felejthető, így sok inspirációval nem lát el, de azért próbáljuk meg.

Peet Project "Runaround" - Ez egy soha véget nem érő kornyikálás volt egy teljesen lényegtelen lepelhullással, amit csak akkor kellett volna ellőni, ha később rá tudnak licitálni egy másik látványelemmel, de mint tudjuk, semmi nem történt.

Odett "Aranyhal" - Odett idén is elhozta a maga kis vénkisasszony popját, aminek továbbra sincs se íze, se szaga.

Yesyes "I Let You Run Away" - Na jó, ők talán az elsők az idei mezőnyben, akikkel döntőzhetünk Lisszabonban, csak látványosabb színpadkép kell. A vokalistákat meg azonnal ki kell dobni.

Maya'n'Peti "Nekem te" - Valaki hívja a rendőrséget, ezek ellopták Vastag Tamás nyálkonténerét.

Singh Viki "Butterfly House" - Feladom, Singh Vikinek sohasem lesz egyetlen jó dala sem.

Sativus "Lusta lány" - Modoros, beképzelt frontember és egy szánalmasan trendieskedő, költőieskedő, lazáskodó dalszöveg.

Dánielfy Gergely "Azt mondtad" - "A hírekből és a tényekből tudom meg..." vagy inkább a Hírekből és a Tényekből? Gergely dala egy tipikusan eretvágós gyászzene, ami egyébként szépen épül és be is hoznánk vele a lemaradásunkat, ami a magyar gyászzenéket illeti, hiszen ilyet még nem is vittünk ki a versenyre. De persze ne is vigyünk.

Nene "Mese a királyról" - A Dal nem tehetségkutató. Ha nem tudsz énekelni, akkor nem indulsz benne, maradj otthon.

Heincz Gábor Biga "Good Vibez" - Habár Biga igyekszik azon a vonalon futni tovább, amit 2012-ben kezdett "Learning To Let Go" című dalával kezdett, a "Good Vibez" meg sem közelíti azt. Az előadásról meg annyit, hogy Biga ajkaiban elfért volna egy-két xanax-injekció.

AWS "Viszlát nyár" - Figyeljetek, lehet ezt a műfajt szeretni, nem szeretni, de az biztos, hogy amikor ők voltak színpadon, végre történt valami. Az AWS ezt a sivár, tucathomogén mezőnyt már az első másodpercekben lenyomta, az ének és a hörgés pedig ugyanúgy ment a srácnak, mint a stúdióverzión. Az ő produkciójuk az egyetlen, amit a mai napig visszanézek. Nézzétek vissza ti is.

Továbbjutott az AWS (45 pont), Dánielfy Gergely (45 pont), a Yesyes (43 pont), Heincz Gábor Biga (43 pont) és Odett (39 pont), közönségszavazattal pedig a Sativus ment tovább.