Talán megismertük a nyertest A Dal utolsó válogatójában

A harmadik válogató az ideiek közül mindenképpen a legerősebb volt, Horváth Tamás tovább növelte Eurovízió-kompatibilitását, míg mások jobban tették volna, ha maradnak a bárzenénél.

Nova Prospect "Vigyázó" - Hatalmas csalódás. Nem hiszem, hogy az énekesnőt a csipkézett ruhája, a barbisminkje és az ártatlan kisugárzása felruházta volna a megfelelő eszköztárral ahhoz, hogy keménykedjen ebben a rockdalban (jó ég, az a cigánykerék...), az viszont biztos, hogy egyáltalán nem tudott énekelni. Mit csináltak a stúdióverzióval, hogy olyan jól szólt? Bámulatos a mai technika.

Balogh Tomi és Horváth Cintia "Journey" - Na már féltem, hogy idén nem kapjuk meg az angolul egyáltalán nem beszélő magyar társadalom tökéletes mintapéldányát, aztán jött Horváth Cintia a horribilis angol kiejtésével.

Maszkura és a Tücsökraj "Nagybetűs szavak" - Maszkuráék már legutóbb is nagy kedvenceim voltak és ez idén sem változott. Ők az egyik legautentikusabb együttes a mai magyar zenei életben, nekem a zenéjük egyszemélyes hajnali afterparti, elég jól tud esni a fülemben egy házibuliból hazafelé, nagyokat tudok chillezni a dalaikra. De ez az, hogy az Eurovízióra nem chillezni jár az ember.

Gulyás Roland "H Y P N O T I Z E D" - Freddie-t már küldtük egyszer, ne essünk megint ugyanabba a hibába.

Tolvai Reni "Crack My Code" - Kedvelem Renit, mint embert és előadót, de öngyilkosság volt japán egzotikumként előadni a dalt a magyar közönség előtt, akik nyilvánvalóan nem akarnak semmit mást küldeni az Eurovízióra, csak klinikailag bizonyított hungarikumot. A rapper pedig egyáltalán nem működött, viszont értékeltem, hogy sokakkal ellentétben ötleteltek és dolgoztak a produkción.

Ham Ko Ham "Bármerre jársz" - Bepunnyadtam rajtuk, egy perc után nagyon monotonná vált az egész, színpadképpel sem dobtak rajta semmit, a kameramozgások is ismételték magukat, teljesen inspirálatlan produkció volt. Meg hát valljuk be, Pápai Joci után nettó esélytelenek.

#yeahla feat. Eszes Viki "1 szó mint 100" - A mezőny egyik legerősebb dala, de sokkal dinamikusabb előadásmódot kívánt volna meg. Mindenesetre egy olyan mezőnyben, ahol Kökényék továbbjuthattak, simán nekik is tovább kellett volna.

Andy Roll "Turn The Lights On" - Olyan érzésem volt végig, mintha a rátótszántósi kiskocsmában Béla, Józsi meg Feri eldöntötték volna, hogy beülnek a dob meg a mikrofon mögé és elkezdenek zenélni. Maga a dal tényleg nem rossz (nyilván nem Eurovízióra való), de a körítés és az énekes egyszerűen csak lehúzta a sárga földig.

Horváth Tamás "Meggyfa" - Ez volt a kedvenc dalom before event és egyáltalán nem csalódtam, sőt. Eléggé árasztotta magából a győzelem szagát már az első refrén közben. A nemzetközi Eurovíziós rajongói körök biztosan ráfogják majd, hogy utánozni próbálja Pápai Jocit, de amíg egyes országok sorozatban küldhetnek etnopopot, addig ezt mi is megtehetjük.

Kökényék "Életre kel" - Nem.

Továbbjutottak Kökényék (44 pont), Horváth Tamás (42 pont), Maszkura és a Tücsökraj (38 pont), a Ham Ko Ham (38 pont), Horváth Cintia és Balogh Tomi (37 pont), a közönség pedig természetesen Gulyás Rolandot szavazta tovább.