A rajongók szerint a "Viszlát nyár" a legjobb magyar Eurovíziós dal

Az ESCRadio.com és a Songfestival.be Eurovíziós oldalak mint minden évben, úgy tavaly is megszavaztatták a rajongókkal, hogy melyik dal a verseny 63 éves történelmének legjobbja. A végeredmény megszületett és a top 250-es lista éléről ezúttal sem sikerült letaszítani Loreent a "Euphoria"-val, ami már hét éve - vagyis amióta megnyerte a 2012-es versenyt - első helyezett.

A második helyre a tavalyi év igazi győztese, Eleni Foureira és a "Fuego" lépett elő, harmadikként pedig Salvador Sobral és az "Amar pelos dois" futott be, vagyis 2018-ban nemcsak Lisszabonban, hanem a neten is győzött az általa csak "gyorséttermi"-nek csúfolt popzene. A top 10-et az ötödik helyen Jamala és az "1944" folytatja, majd azt követi Blanche és a "City Lights", az Il Volo és a "Grande Amore", Loic Nottet és a "Rhythm Inside", Pastora Soler és a "Quedate Conmigo", Sertab Erener és az "Everyway That I Can" és végül a Secret Garden és a "Nocturne".

Az Eurovízió történelmének legismertebb dala, az ABBA "Waterloo"-ja a 11. helyre futott be, a régi pontozási rendszerben rekordpontszámot elérő Alexander Rybak és a "Fairytale" a 12. lett, a tavalyi év győztese Netta és a "Toy" viszont csak a 23. helyezést szerezte meg. 

A listán három magyar induló kapott helyet. Csak az AWS-nek sikerült bekerülnie a legjobb 50-be, a "Viszlát nyár" a 2004-es verseny győztese, Ruslana és a "Wild Dances" után végzett a 47. helyen, megelőzve az ugyancsak metált játszó Lordit, akik 2006-ban nyertek Athénban, de a listán csak az 52. helyen végeztek. Pápai Joci és az "Origo" a 89., a NOX és a "Forogj, világ" pedig a 220. helyezést érte el.