Magyarország 21. lett az idei Eurovízión

Az elődöntőhöz hasonlóan a döntőben is a nézők segítették több ponthoz az AWS-t: míg a nemzetközi zsűritől csak 28 pontot kaptak, ami csak a 22. helyre lett volna elég, igaz, nem sokat, de a nézők 65 pontjával eggyel jobb helyezést értek el, így 93 ponttal a huszonegyedikek lettek.

euroaws3.png

Érdekesség, hogy a döntőben inkább az első elődöntő országai adtak pontokat: a zsűriszavazáson konkrétan csak és kizárólag az első elődöntő résztvevőitől kaptunk pontokat, Azerbajdzsántól máris 8-at. A televotingon Finnország helyreállította a metálbecsületet és Szerbia, illetve Románia után ők adták a legtöbb pontot nekünk. 

A rajongók a 19., a fogadóirodák a 17., én meg a 14-16. helyre vártam az AWS-t a döntőben, így mindenképpen kisebb csalódás a 21. helyezés. Persze nem akkora, mint Wolf Kati esetében, hiszen az AWS-sel olyasmit vállaltunk be, amit általában nem szoktak: hörgős metált, anyanyelven. Ezért marad Magyarország 2018-as szereplése még egy jó ideig emlékezetes és egyébként is a leglátványosabb magyar produkció volt, amit valaha is láthattunk az Eurovízió színpadán. Gratula, srácok, fasza meló volt.