Mindenki a fedélzetre! - Több logót is kapott a 2018-as Eurovízió

A portugál RTP köztévé húzott egy váratlant és tök jó Eurovíziós logókat prezentált tegnap. Nem vártam volna ezt egy olyan országtól, ahol az Eurovíziós nemzeti döntő olyan, mint egy puccosabb dáridó. A főlogó egy kagyló, mellé pedig tizenkét variáns is tartozik, így a 2018-as versenynek tizenhárom hivatalos logója van.

Nagyon tetszik a friss, élénk színválasztás és az egyszerű, mégis látványos kisgrafika. Az ilyesféle, szabad kézzel rajzolt alakzatok könnyen tudnak ódivatúnak és képzőművészetinek hatni, de itt tök jól elkerülték ezt nemcsak a tiszta vonalkezeléssel, hanem a verseny hivatalos, modern betűtípusával is.

Az arculat ötletét az óceán adta, ami eleinte nem tűnik túl izgalmasnak, de ha azt nézzük, hogy ez lesz az első óceánparti Eurovízió, akkor az dob egy kicsit rajta. Gonçalo Madaíl, az RTP kreatívja hozzátette, hogy Portugália vízen fedezte fel a világot, Lisszabon pedig egy sokszínű város, ahol különböző kultúrák találkoznak, így mindenkit várnak a fedélzetre, ahogyan a szlogenjük is rámutat: All Aboard! (Mindenki a fedélzetre!) Jó rajt ez.