Magyarország biztos továbbjutó a fogadóirodák szerint - Így állunk

A fogadóirodák listája általában megbízható infót ad arról, hogy ki hogyan szerepel majd, bár mindig itt lesz ellenpéldának 2011, amikor példátlan módon felborult az egész és az éllovasok a mezőny végén teljesítettek, Wolf Katival együtt. Mindenesetre egy hónappal az Eurovízió első elődöntője előtt a Betfairnél fogadók (csak ennél az irodánál lehet fogadni az elődöntők győzteseire) szerint Pápai Joci egyértelműen kvalifikál majd a döntőbe, sőt, jó eséllyel meg is nyerheti saját elődöntőjét. Egyelőre a harmadik helyen áll, őt előzi Észtország és Bulgária.

odds7.png

A fogadók szerint továbbjut még Románia, Litvánia, Dánia, Norvégia, Macedónia, Izrael és Horvátország is. Svájcot és Hollandiát nem várják a döntőbe, ami nettó hülyeség azok után, hogy Litvániát és Horvátországot meg igen. Oroszország visszaesése viszont nem meglepő, mert egyáltalán nem tudjuk, hogy végül beengedik-e Julia Szamojlovát Ukrajnába vagy sem.

A fogadók tétjei nagyon jól tükrözik azt, hogy mennyire megjósolhatatlan az első elődöntő. Habár jó lenne, de nehéz elképzelni, hogy Lettország zsebre teszi az estet, mint ahogy azt sem látom, hogyan előzné be Csehország Azerbajdzsánt vagy Ausztráliát. A fogadók szerint még Portugália, Svédország, Örményország, Izland, Lengyelország, Belgium, Moldova és Görögország pályázik a legjobb esélyekkel a továbbjutásra

A verseny győztesére is lehet fogadni, ami jobb képet fest arról, hogy mennyire népszerűek az országok a fogadók szerint.

odds4.png

Itt már a kezdetek óta vezet Francesco Gabbani és Olaszország, ami nem meglepő, mert egyelőre ő az abszolút közönségfavorit. Mivel a mezőny elég gyenge, nincs is igazán más, aki megszorongathatná. Bulgária második helye vicc, sokakat valószínűleg Poli Genova tavalyi szereplése, azaz Bulgária legjobb helyezése evör (döntőben 4.) vakít el, míg az ugyancsak középszerű svéd dal is csak annak köszönheti a harmadik helyet, hogy svéd. A negyedik helyen egyelőre Portugália szerepel és gőzöm sincs, miért hájpolják ennyire Salvador Sobral dalát, de ezek szerint annak is megvan az esélye, hogy továbbjusson és ilyen jól szerepeljen a döntőn. Az ötödik egy másik nagy rajongói kedvenc, Belgium, de úgy érzem, élőben lebőg majd. A hatodik Örményország, a hetedik Ausztrália, a nyolcadik Oroszország (ők a dal bemutatásáig vezették a listát, aztán lecsúsztak, érthetően), a kilencedik Franciaország (Alma is nagy kedvenc, de nem fog jobban szerepelni Amirnál), a tizedik pedig Azerbajdzsán. Az utolsó helyeken természetesen Spanyolország, Szlovénia, Csehország és San Marino stagnál.

Magyarország itt a 22. helyet foglalja el. A listán akkor szerepeltünk a legjobban, amikor még alig ismertük a dalokat, akkor ötödikek voltunk. Aztán lecsúsztunk, majd újra feljöttünk a 10. hely környékére, amikor még volt rá esély, hogy Tóth Gabi megy.

(Forrás: oddschecker.com)