A Dal 2017: Nagyon gyenge volt az első válogató

Henderson Dávid "White Shadows"

 

Tudtam, hogy Dávid így fogja elbénázni ezt a dalt. Tudtam, hogy csak állni fog a színpad közepén és vergődik egy kicsit az elektróra, de nem fogja feldobni a számot sem táncosokkal, sem más látványelemmel és a stáb sem akar majd rásegíteni olyan kamerabeállításokkal, amivel érdekesebbé teheti az élményt tévén keresztül. Oké, egy kicsit ráengedték a mennyezetet és kapott "műhavat" is, de mindez nem kompenzálta az unalmas látványt.

Leander Kills "Élet"

A Leander Kills saját bevallása szerint kőkemény zenét játszik, de nagyanyám pogácsájánál semmiképpen sem keményebbet. Nem az én műfajom, a rocknak ezt a válfaját nem szeretem, a gitáros szólója pedig nagyon ódivatú volt.

Calidora "Glory"

Henderson Dávid előadásához tudnám hasonlítani. Adott egy viszonylag dinamikus szám, amit az énekes egyszerűen csak nem adott elő. Calidora is egy helyben állt, mintha dala egy világmegváltó szerzemény volna és sokszor elbújt a haja mögött, a gitárral pedig fura mozdulatokat tett. Semmi karizma. A végén pedig még megszólaltatni sem lehetett, mert úgy izgult? Értette ezt valaki pontosan?

The Wings "Mint a hurrikán"

 

Ugyanazt hozta, amit vártam, se többet, se kevesebbet. Unalmas volt.

Singh Viki "Rain"

Kicsit dühítő, hogy adott egy nagyon tehetséges énekes, de jellegtelenebbnél jellegtelenebb dalokat énekeltetnek el vele. A "Rain" felejthető, semmilyen érzelmet nem vált ki belőlem, semmilyen mélysége és magassága nincs.

Spoon 21 "Deák"

 

A Spoon 21 teljesen készen áll az Eurovízióra. Neoncirkusz, hiperaktivitás, jókedv és parti. Az emlékezetes látványt viszont a frontember emlékezetesen rossz énektudása árnyalja, amin könnyen elbukhatnak a továbbiakban.

Csondor Kata "Create"

Rossz dal, rossz előadásmód, rossz artikuláció, érthetetlen dalszöveg. Fogadjunk, hogy ő csinálta a koreográfiát.

Benji "Karcok"

Rocktenors "Ősz"

Három betonlábú énekes, egy kínosan out-of-place légtáncos és füstgéppel leplezett karizmahiány.

Roma Soul "Nyitva a ház"

Ahogyan Both Miklós mondta, tényleg lehetne benne több zeneiség, vagyis zenei alap, egyébként az est legjobbja volt.

Továbbjutott Henderson Dávid, a Leander Kills, Singh Viki, a Spoon 21, Benji és a Roma Soul.