Lotfi, Radics, Tóth, Kállay - Izgalmas A Dal 2017-es versenyzőinek listája

ki20172.png

Az MTVA mai sajtótájékoztatóján bemutatta azt a 28 előadót, akik versenybe szállnak, hogy képviselhessék Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalversenyen Kijevben. Vannak, akiknek nagyon örülök, akiket visszavártam, azokat meg is kaptam, s persze azokat is, akiket nem.

Újoncok:

2017vissza2.png

Visszatérők:

Benji "Karcok"Benji 2016-ban debütált A Dal színpadán, akkor a "Kötéltánc" című számmal a középdöntőig jutott, a "Karcok" pedig szintén egy ahhoz hasonló lassabb szám.

Berkes Olivér "Ecstasy" - Olivér tavaly a tökéletesen üres "Seven Seas" című popdallal mutatkozott be A Dalban, s továbbra sem szabadulunk tőle, sem pedig a stílusától.

Kállay-Saunders Band "17" - Kállay-Saunders András Magyarország második legsikeresebb magyar Eurovíziós indulója, a 2014-es dalversenyen ötödik lett. A Dal színpadán tavaly lépett fel először a bandájával, akikkel szintén a döntőig jutott (és már akkor is jó ötlet lett volna őket küldeni Stockholmba, így utólag meg még jobb). Mivel a "Running" és a "Who We Are" is tempósabb és energikusabb dalok voltak, most várható volt, hogy András valami lágyabbal és érzelmesebbel fog indulni.

Leander Kills "Élet" - Az irritátor Natalia Kills után szabadon? Köteles Leander 2015-ben debütált a mostani versenydalához nagyon hasonló "Lőjetek fel" című számmal, akkor az elődöntőben kiesett. 

Mrs Columbo "Frozen King" - Galambos Dorina 2013-ban mutatkozott be a válogatón az akkor még női trióból álló együttessel, akikkel az elődöntőben kiesett.

Mujahid Zoltán "On My Own" - Zoli 2015-ben szerepelt először A Dalban, a debütálás pedig eléggé sikeres volt, a döntőben bejutott a legjobb négy közé.

Radics Gigi "See It Through" - Gigi 2013-ban debütált a válogatón, akkor a döntőig jutott, amit meg is nyerettem volna vele, viszont 2014-ben egy hozzá méltatlan tucatdallal a középdöntőben ki is esett. Most újra leénekelheti a mezőnyt, jelenleg a legesélyesebbek közé várom.

Roma Soul "Nyitva a ház" - Oláh Gergő szólóban már 2015-ben és 2016-ban is indult, most pedig a bandájával igyekszik majd továbbvinni azt a cigányzenei vonalat, amit az idei év egyik legjobb dalával, a "Győz a jó"-val elkezdett.

Singh Viki "Rain" - Viki idén debütált A Dal színpadán egy témáját illetően teljesen indokolatlan számmal, a "Katonák"-kal, amivel ki is esett az elődöntőben. Van még mit mutatnia.

Spoon 21 "Deák" - Cím WTF? A Spoon 2015-ben mutatkozott be A Dalban, akkor a tinilányok majdnem kijuttatták őket az Eurovízióra.

Szabó Ádám "Together" - Szabó Ádám 2013-ban a középdöntőig, 2015-ben pedig a döntőig jutott, egyenesen a legjobb négybe.

TOTOVA "Hosszú idők" - Úgy érzem, itt valami kurva jóra készülhetünk. A Dalban 2012-ben debütált, s akkor a döntőig jutott Tóth Gabi autentikus magyar zenei projektjét Totova néven futtatja, amit Freddie Shuman és Dave Martin mellett Lotfi Begi is erősít, aki a Compact Disco tagjaként juttatta a döntőbe Magyarországot a 2012-es Eurovízión. Gabi és Begi nagyon erős párosítás és jól is hangzik, amire készülnek.

Tóth Andi "I've Got A Fire" - Idén szerepelt először A Dalban Berkes Olivér oldalán. Nuff said.

Műsorvezetők:

  • Tatár Csilla
  • Harsányi Levente

Zsűritagok:

  • Both Miklós
  • Pierrot
  • Frenreisz Károly
  • Caramel

A Dal 2017 - Az Eurovíziós nemzeti válogató január 14-től a Duna műsorán!