Kijev rendezi a 2017-es Eurovíziós Dalversenyt

A valaha látott egyik leghosszabb és legkínosabb Eurovíziós helyszínválasztás szappanoperája után eldőlt, hogy Kijev rendezi a következő versenyt a Nemzetközi Kiállítási Központban. Az aréna 12-14 ezer fő befogadására képes és nem igényel olyan komoly technikai módosításokat, mint az odesszai Csernomorec Stadion, amit átmenetileg be kellett volna fedni. A Nemzetközi Kiállítási Központ a főváros egyik külső kerületében, a Dnyiprovszkij negyedben található a Dnyeper folyó mentén. Az állam 200 millió hrivnyát (kb. 2,1 milliárd forint) költ majd az aréna fejlesztésére, további 1 milliárdot (kb. 10,5 milliárd forint) pedig a város infrastruktúrájára, például vízi taxit és transzfer buszokat indítanak majd, illetve megnövelik a biztonsági készültséget is. A sajtótájékoztatón azt is elmondták, hogy azokat az orosz előadóművészeket, akiknek megtiltották a határ átlépését, továbbra sem engedik majd be, így nem vehetnek részt az Eurovízión sem.

A verseny jelenlegi dátumai a következők: 2017. május 9. - első elődöntő, május 11. - második elődöntő, május 13. - döntő, de mindez még változhat. A rendezésben a svédek fognak segédkezni. Nyilván.

Hogyan jutunk el a helyszínre?

Kijev nemzetközi légi-összeköttetése nagyon jó. Budapestről a WizzAir heti ötször indít járatot, akár 6 ezer forintért másfél óra alatt eljuthatunk a Zsuljani reptérre. A Nemzetközi Kiállítási Központ megközelíthető metróval (1-es vonal, Livoberezsnya állomás), marsrutkával (177, 178, 249, 535, 578), kisbusszal (48, 49, 95, 108), autóval és taxival.