ByeAlex ma már nem jelentkezne A Dalba

Mondja ezt persze annak ellenére, hogy a műsor nélkül valószínűleg sohasem tudjuk meg, ki is ő. Az X-Faktor hatodik évadának sajtótájékoztatóján ByeAlex arra a kérdésre, hogy mai fejjel jelentkezne-e A Dalba, ezt válaszolta: "Én már annak idején sem akartam menni, nem én neveztem a dalt, hanem a kiadó, pedig könyörögtem nekik, hogy ne tegyék. Életemben először ott játszottam közönség előtt, nagyon furcsa volt az egész. Mai fejjel azért nem mennék el, mert a műsor nem arról szól, amiről kellene, nincs meg benne a szakmaiság, a sajtó is egyre jobban kikezdi, és a közönség is elfordul tőle."

Egyrészt nem létezik olyan műsor, amit ne szedne szét a sajtó. Például ahhoz képest, amit a ValóVilág kap évadról-évadra, A Dal pocskondiázása egy ártatlan teadélután a pindúr pandúrokkal. Másrészt ha nincs meg a műsorban a szakmaiság és nem arról szól, amiről kellene, akkor ByeAlex a saját győzelmét is hiteltelennek tekinti? Meg egyébként is, miről kell szólnia A Dalnak? Amióta a műsorból kerülnek ki az indulóink, mindig döntősök vagyunk, ami úgy, hogy 40+ ország közül szavaznak ránk, az isten háta mögötti magyarokra annyian, hogy túléljük az elődöntőt, nem kis dolog.

Freddie után ByeAlex a második Eurovíziós figura, aki negatívan nyilatkozik a versenyről. Mivel Eurovíziós körökben ők igenis számítanak valakiknek, tök illúzióromboló tudni, hogy számukra a verseny nem jelentett sokat. Tényleg Kállay-Saunders András az egyetlen indulónk, aki nem csap bele a szarba jó magyarosan és felfogja, hogy belé akkor bizalmat fektettek az emberek és megbecsülték, amit csinál? Biztos rossz lehet annyira keserűnek lenni, hogy egy ekkora dologban sem lát sikerélményt az ember, főleg úgy, hogy ha nemzetközi szinten kap elismerést. Persze az is lehet, hogy ezek már olyan szellemi magasságok, amiket csak egy olyan sokat látott pökhendi bölcsész érthet meg, mint ByeAlex, mindenesetre tényleg illúzióromboló.

ByeAlex-et A Dal 2013-as kiadásában a nézők juttatták tovább az elődöntőből és a középdöntőből is, majd a döntő megnyerésével kijutott az Eurovízióra, ahol a 10. helyen végzett, így ő a harmadik legsikeresebb magyar a verseny történelmében.