Nem a Kioskban kellett volna Eurovíziót nézni

Hétfős baráti társasággal mentünk tegnap este a Kioskba, ahol az Eurovízió hivatalos eseményét hirdették meg. Az Elővíziót is itt forgatták és utána két nagy kivetítőn lehetett nézni magát a dalfesztivált. Vagyis jó lett volna, ha így történik, ugyanis az ötödik fellépő Horvátország után lekapcsolták a közvetítést és Berkes Olivér kezdett el ordibálni a színpadon. Az ordibálást éneklés követte és a körülöttünk lévő asztalok vendégei - beleértve minket is - csak kitárták kezüket az ég felé és próbáltak választ találni a kérdésre: mi a fasz? Most végigfutottam az esemény Facebook-oldalát és sehol nem láttam utalást arra, hogy a közvetítést élő fellépésekkel szakítják majd meg. Oláh Gergőnek miért sikerült még az Elővízió előtt letudnia a produkcióját, Berkes Olivérnek és Tóth Andinak pedig miért kellett belerondítania az Eurovíziós közvetítésbe, amikor azon a ponton már a kutya sem volt rájuk kíváncsi?

Miután mindenkinek világossá vált, hogy nincs reklám, az Eurovízió nagyban megy a tévén, csak éppen a Kiosk nem mutatja, megelégeltük a dolgot és a pultnál érdeklődtünk a helyzetről. Nem tudták, hogy mikor kapcsolják vissza a közvetítést, így megkérdeztük, hogy akkor mégis ki tudja. A flegma felszolgáló srác szerint a műsorújság. Aha. Egy másik alkalmazotton keresztül sikerült megtalálni egy szervezőt, aki biztosított minket arról, hogy nem lesz több megszakítás, ezt nekik most így kellett megoldaniuk. Oké, én ezt elhiszem, a menedzsmentekkel a legnehezebb, de a nap végén ez a vendégeket rohadtul nem érdekli. Főleg a rajongókat nem. Engem sem. A Kioskban tegnap este a hardcore rajongók a.k.a. fizető vendégek azért gyűltek össze, hogy a magyar Eurovízió hivatalos eseményén éljék át a verseny izgalmait annak teljes közvetítésével. Ehelyett levették a dalfesztivált a képernyőről azért, hogy Tóth Andi "Highway To Hell"-t énekeljen (értitek, még csak nem is saját slágert promotált), ami közben elkezdtek fogyatkozni a vendégek, csak körülöttünk három asztaltól álltak fel társaságok. Azt hallottuk, hogy az egyik ilyen asztalnál éppen hollandok ültek, akik lemaradtak Douwe Bob előadásáról, hiszen Berkes és Tóth vajúdása alatt Hollandia és Örményország lépett fel. Na ez az igazi szívás.

Remélem, hogy vannak azért olyanok, akiket nem befolyásolt az incidens, nekem viszont már nem volt az igazi utána az élmény. Abszolút kiestem belőle, így az első elődöntőről szóló bejegyzésem is csúszik egy kicsit, hiszen újra meg kell néznem, minden zavaró tényező nélkül. A Kioskba pedig nem térünk vissza többet Eurovíziót nézni, mert ez az igazán magyaros amatőrködés rém kellemetlen.