Ki nyeri az Eurovíziót a rajongók és a fogadóirodák szerint?

h6.png

Az utóbbi hetekben az Oikotimes, a Wiwibloggs, az ESCStats és a EurovisionTops.com szavazásainak eredményeit, illetve az Oddschecker.com fogadóirodák listáját követve dolgoztam fel az Eurovízió állásának alakulását. A verseny holnap kezdődik, így a bejegyzéssorozat a végéhez ért, íme az eredmény! (Az Oikotimes szavazásának részeredményeit nem lehet elérni, így nem tudtam dolgozni velük, nem számítottam be őket.)

Az alábbi infografikámon láthatjátok az eddig számításba vett weblapok és a fogadóirodák összesített eredményeit minden országgal. Eszerint az első elődöntőt simán elviheti Oroszország, Magyarország pedig harmadikként juthat tovább, amivel Freddie megismételheti Kállay-Saunders András 2014-es elődöntős eredményét. Ha Görögország és Bosznia-Hercegovina tényleg kiesik, akkor az idei lesz az első Eurovíziós döntő nélkülük. A második elődöntő nem tartogat meglepetést, Ausztrália, Bulgária és Ukrajna szerepelhet a legjobban. Az Eurovízió döntője Amir győzelmével zárulhat, ugyanis Franciaország átlaghelyezése 2,25, amivel szépen előzi az ezüstérmes Oroszország 3-as és a bronzérmes Ausztrália 5,75-ös átlaghelyezését. A top tíz sem tartogat meglepetést, Magyarországot a 10. helyre várják 12,25-ös átlaghelyezéssel. Az utolsó helyekre Norvégia, Írország, Belgium és az Egyesült Királyság szorulhat, ami szintén nem lenne váratlan.
2016potential.png

Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Stockholm - Az első elődöntő Magyarországgal jövő hét kedden 21 órakor, a második elődöntő csütörtökön 21 órakor, a döntő szombaton 21 órakor élőben a Duna műsorán!