Követhetetlen A Dal Facebook-oldala

Vagyis követem, de minek. Akárhányszor megjelenik az üzenőfalamon egy újabb Dalos poszt a műsor hivatalos oldaláról, nem tudom eldönteni, hogy nekem szól-e vagy egy kisiskolásnak. A Dal Facebook-oldala olyan, mintha a célközönsége a 8-12 éves korosztály lenne, minden egyszerű, cukiskodó, s már-már gyermeteg. Abszolút nem tükrözi azt, hogy ez márpedig A Dal 2016, Magyarország Nagyszabású Eurovíziós Dalválogató Showműsorának hivatalos oldala.

Minden poszt végére emotikonokat raknak, ami nagyon amatőr dolog. Elveszi a tartalom élét, illetve komolytalanná, hiteltelenné és súlytalanná teszi azt, a helyesírási és nyelvtani hibákról már nem is beszélve.

A címek is semmitmondóak. Nem tudom, hogy hányan kattintanak ilyen címekkel a linkekre, de biztos vagyok benne, hogy Andorra lakosságának nyolcadát sem haladják meg. "A B The First tusolás közben is dobol", "A Mushu elárulja, hova vinne valakit az első randira", "Agárdi Szilvia boldog a zsűri véleménye miatt", "Gájer Bálinttól változatos műsorra számíthatunk", "Tóth Andi és Berkes OIivér már korán reggel is vevő egy kis bolondozásra", "Tolvai Reni imádja a kávét"... Kit érdekel?! Most is nézem az oldalt, a legújabb bombaposzt a következő: "Karmapolis & Szécsi Böbe: Azért jöttünk, hogy kijussunk Stockholmba" Tök jó, hogy tisztázták, eddig azt hittem, hogy a kolozsvári filharmonikusok közé pályáznak.

Aztán van egy hivatalos blog is, ami 12 éven felül olvashatatlan, konkrétan egy kisiskolás élménybeszámolója. Mintha az alsó tagozatos Dórikát sikerült volna az operatőr apukának benyomni valahogy a stúdióba és a kulisszák mögé, másnap pedig írnia kellett egy tündi-bündi fogalmazást, ami kikerült a netre és blogként adják el nekünk.

Persze nagy kihívás egy olyan műsor szereplőit futtatni a közösségi oldalakon, akiknek magánélete a műsor sajátossága miatt teljesen érdektelen, viszont valahogyan csak a felszínen kell tartani őket, mindenesetre ha már jókorát merítettek külföldi Eurovíziós dalválogatókból, akkor a közösségi oldaluk ötlettelenségére is pontot tehetnének valamilyen külföldi mintavétellel.

Címkék: facebook a dal