Hagyjátok Liechtensteint, úgysem jön!

1.png

A hercegség nevét szinte minden évben felhozzák a rajongói oldalak, de Liechtenstein rendre visszautasítja az Eurovíziós részvételt.

Egyszer azért megpróbálták

1976-ban egy Biggi Bachman nevű énekesnőt küldtek volna egy "Little Cowboy" című dallal, ám közszolgálati médium híján le kellett mondaniuk a szereplésről. A dalt állítólag maga a liechtensteini parlament nevezte a versenyre, akik minden bizonnyal nem olvasták a szabályzatot, miszerint csak olyan tévé nevezhet indulót, amely aktív tagja az EBU-nak (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége). Ennek értelmében el is utasították őket.

Aztán minden út megnyílhatott volna előttük

A kikosarazás után Liechtensteinnek még 2008-ig nem volt saját közszolgálati tévéje, az Eurovíziót a helyiek svájci, német és osztrák adókon nézték. Aztán megalakult az 1FLTV és minden rajongó elkezdett sziporkázni egy lehetséges 2009-es részvételről, ám a reményeket készséggel döngölte földbe az új csatorna, amikor bejelentette, hogy nincs pénzük finanszírozni egy EBU-tagságot, így egy Eurovíziós részvételt sem.

A grandiózus moszkvai verseny után viszont minden megváltozott és az 1FLTV igazgatója bejelentette, hogy 2010-ben már ott lesznek Oslo-ban és indulójukat egy Deutschland Sucht den Superstar-típusú műsorban választják majd meg. Természetesen azóta sem történt semmi.

A jelenlegi állás szerint nincs pénz, ezért az 1FLTV biztosan nem lesz sem EBU-tag, sem pedig Eurovíziós résztvevő a közeljövőben.