Marsi űrbázis ad otthont a 2016-os Eurovíziónak

Mivel a legutóbbi svéd rendezés 2013-ban Malmőt tűzte ki az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínéül, s idén azonnal kijelentette, hogy a város nem száll ringbe a jövő évi rendezésért, a verseny helyszíne eléggé egyértelművé vált. Persze nemcsak azért, mert Malmö kiszállt, hanem azért is, mert Mans Zelmerlöw győzelme után az SVT (a svéd közszolgálati adó) a stockholmi Tele2 Arénát nevezte meg mint a leglehetségesebb helyszínt, javaslatuk pedig tökéletes volt. A Tele2 Arena egy 2010-es évek elején felhúzott modern és multifunkcionális, fővárosi stadion, 45 ezres férőhellyel.

De túl szép volt, hogy igaz legyen.

A stadion vezetése ugyanis elállt a rendezés jogától, mivel az Eurovízió előkészületei négy-hat hetet vennének igénybe, egy hazai csapatnak, a Hammarby fociklubnak viszont már leegyeztetett mérkőzései vannak arra az időintervallumra.

Így lett a 2016-os dalfesztivál helyszíne az Ericcson Globe. A 16 ezer férőhellyel rendelkező marsi űrbázis már 2000-ben is otthont adott a versenynek, így egy újabb aréna indult el az eurovíziós legendává válás útján.